MATLAB Answers

0

Simulink Raspberry Pi "Deploy Hardware" - application not working after RPI reboot

Asked by Multiplexer on 15 Feb 2018
Latest activity Answered by Madhu Govindarajan on 16 Feb 2018
Hello,
First question, is "Deploy to Hardware" option when implementing model on Raspberry Pi B+ V1.2 with Simulink support for Raspberry Pi Hardware, meant to deploy the program in a way that it should run even when RPI is restarted?
Because I'm experiencing issue when my application designed in Simulink stops working (can't tell if fully or partially) when i restart my RPI (power loss etc.)
The application reads sensors over 1-wire, does some basic math and then sends data to ThingSpeak over wifi. All IP configuration is correct, I can bring up terminal on Matlab, I can deploy program, it works as intended.
Now problematic part, say for any reason i turn off RPI power and turn it on again. RPI will boot up, it has valid internet connection, i can bring up terminal from Matlab yet previously deployed application will refuse to work (judging by the fact that 0 data is sent over to ThingSpeak).
Is that behaviour intended (model not starting on RPI after reboot)?
If yes, how do i make it run automatically?
If no, what are the steps to troubleshoot this issue?

  0 Comments

Sign in to comment.

1 Answer

Answer by Madhu Govindarajan on 16 Feb 2018
 Accepted Answer

It is intended behavior. If you want to run your application automatically on startup you should modify /etc/rc.local file which is the startup for your raspberry pi. I would recommend adding the following lines at the end of the rc.local file.
cd /home/pi
sudo ./modelname.elf (use your model's name here)

  0 Comments

Sign in to comment.